Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Baha Öğütken Hastanemizde Açılış Yaptı
13 Ekim 2017

Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Baha Öğütken Hastanemizde Açılış Yaptı
Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Baha Öğütken 8 Haziran Perşembe günü ilçemiz de bir dizi ziyarette bulundu.

Hastanemizde hizmete başlayan Palyatif Bakım Merkezinin resmi açılışı Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Baha Öğütken’in katılımlarıyla gerçekleşti. Açılışın ardından Öğütken hasta ve çalışanları da ziyaret ederek istek ve önerilerini dinledi.

Giresun’da dördüncü olarak Hastanemiz de kısa bir süre önce hizmete giren yedi yataklı Palyatif Bakım Merkezinde, bugüne kadar otuzbir hastaya hizmet verilmiş, yatak doluluk oranı % 60 olarak bildirilmiştir.

Bulancak’ta sekiz, Espiye’de on, Tirebolu’da sekiz ve Şebinkarahisar’da yedi  yataklı olmak üzere toplamda İlimizde otuz üç yatakla önemli bir hizmeti yürüten palyatif bakım hizmetleri profesyonel insan gücünün yanı sıra, tıbbi uygulamada tedavi şansını yitirmiş olan, hastalıkta sıkıntı veren belirtilerin ortadan kaldırılmasını içeren ve giderek önem kazanan bir konudur. Ülkemizde palyatif bakıma ihtiyaç duyan hasta sayısı fazla olup, son yıllarda büyük şehirler başta olmak üzere az sayıda merkezde palyatif bakım hizmetleri verilmektedir. Özellikle bu merkez ile “hastamız artık son sürecini yaşıyor, ağrılarına artık çözüm bulamıyoruz, yapacak bir şey yok” denildiği an aslında bu aşamadan sonra “yapılacak çok şeyimiz var” anlayışıyla hizmet verilmektedir.

Açılışta Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal, Genel Sekreterimiz Op. Dr. Hasan H. Arslantürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ünal Özek,  siyasi parti temsilcileri ve daire amirleri hazır bulundu.

Ziyaret ve açılışın ardından Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Baha Öğütken gazi ve şehit yakınlarıyla iftarda biraraya geldi.

IMG-20171013-WA0047.jpg